H Kroes Dakgootbescherming

Dakgoot bekleden

Wanneer uw oude zinken dakgoot toe is aan vervanging of reparatie, is het mogelijk de bestaande dakgoot te handhaven en te bekleden met resitrix. Dit product waarborgt optimale bescherming van uw dakgoot zonder dat er een geheel nieuwe dakgoot geplaatst hoeft te worden.
Resitrix is een product van PHOENIX Dichtungstechnik GmbH en al sinds de begin jaren tachtig van de vorige eeuw op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Dagelijks worden op diverse aansprekende projecten in binnen- en buitenland de verschillende resitrix daksystemen toegepast.
Resitrix is een zelfklevende gewapende EPDM strook. Resitrix is uitermate geschikt als afdichting, daar waar vocht of regen kan binnendringen. Dit geldt voor diverse bouwdelen. Een ideaal product voor het bekleden van houten en metalen dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Hoe passen wij Resitrix toe?

  • Aanbrengen van een hechtprimer.
  • Zelfklevende resitrixbanen worden aangebracht.
  • Overlappen worden gelast met warme lucht m.b.v. een föhn.
  • Uitsluitend geïnstalleerd door resitrix erkende vaklieden.

Resitrix heeft een aantal grote voordelen:

De fabriekswaarborg is 10 jaar. Maar testen hebben een levensduur van minstens 50 jaar aangegeven.
Met deze 50 jaar levensduurverwachting van Resitrix dakbanen, welke door het Duitse onderzoeksinstituut SKZ is aangetoond, wordt de levensduurverwachting van vele andere dakbedekkingmaterialen ruim overstegen. Daarmee wordt een directe en belangrijke bijdrage geleverd aan het beperken van de uitputting van schaarse grondstoffen.
Resitix is uitstekend UV- en ozonbestendig en niet onderhevig aan extreme weersomstandigheden.
Men kon geen versnelde veroudering van resitrix vaststellen tussen temperaturen van – 30 °C tot + 120 °C.
Het monteren van Resitrix is seizoensonafhankelijk, dus winter en zomer uitvoerbaar.
Resitrix rubber beschikt over een hoge elasticiteit. Hierdoor is resitrix rubber uitstekend bestand tegen scheuren en perforaties. Het is blijvend elastisch, waterdicht en onderhoudsvrij.
Door het onderzoeksinstituut NIBE, het kennisinstituut over milieubelasting van bouwmaterialen, worden de producten beoordeeld op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect, CO2-uitstoot, ozonlaagaantasting tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de Levenscyclusanalyse. Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het DUBOkeur merk. Met het DUBOkeur tonen fabrikanten/leveranciers aan dat hun producten tot de meest milieuvriendelijke behoren en weten de afnemers dat het milieu zo min mogelijk wordt aangetast.
Dankzij de lange levensduur is resitrix een milieuvriendelijke oplossing voor uw dakafdichtingen.
Daarbij komt nog dat resitrix volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen.
Resitrix dakbanen onderscheiden zich door hun veelzijdige toepassingsmogelijkheden en de uitzonderlijke eigenschappen. Resitrix dakbanen bevatten geen weekmakers en/of zware metalen, zijn hagelbestendig, blijvend flexibel en eenvoudig verwerkbaar bij alle temperaturen.